Området

Brf Bokskogens område är beläget precis i kanten till norra Europas nordligaste bokskog. I områdets närhet finns fina strövområden, Ekebyhovs vackra slottspark, samt rikligt med lantliga inslag. På samma gång är det bara fem minuters gångväg till Ekerö centrum, där det finns allt ifrån livsmedelsaffärer med generösa öppettider till apotek, sport- och klädaffärer, systembolag, bibliotek samt några olika matställen. Ekerö centrum är också knutpunkt för busskommunikationerna på Mälaröarna – du är på strax under en kvart framme vid Brommaplan. Med buss, bil eller cykel är det också minuter till färjan som går till Slagsta från Jungfrusund.

Brf Bokskogen är mycket barnvänligt med både lekplats och kommunalt dagis inom området. Grundskola finns på gångavstånd. På sommaren är det nära till olika badplatser, och på vintern är Ekebyhovs skidbacke ett stenkast från området. En plogad bana för långfärdsskridskoåkning finns också i närområdet.

Brf Bokskogen ligger på Gustavavägen. Halva Gustavavägen är Brf Bokskogens bostadsrättslägenheter (med jämna nummer). Andra halvan av Gustavavägen är hyresrätter hos Ekerö Bostäder (där med ojämna husnummer).

Skiss över området:

omradesskiss